Nizza-Furkapass bivaq repülés 2019

Szülőkategória: ROOT Kategória: Blog Készült: 2019. augusztus 09. péntek Írta: Petike

A  siklóernyőzést valamikor az alpok szülte. ez az a hely ahol az első siklóernyős repüléseket véghezvitték. Nekem is ez a kedvenc terepem és mivel már egyre könyebb felszerelések kerülnek a piacra igy lehetőség van a hosszabb táborozó repülésre amit szakszerűen bivakrepülésnek hivnak. Egy bivakrepülésnél minél könyebb felszerelést használunk hogy a hosszabb gyaloglások alatt ne szakadjon le a hátunk. hálózsák, sátor és főző cuccokat is magunkal visszük hogy bárhol felállithassunk éjszakára a táborunkat, és másnap lehetőleg kipihenten és jóllakva tovább induljunk az ismeretlenbe. Egy ilyen felszerelés ultrakönnyű elemekből áll.

 

Elöször is fontos leszögeznem hogy ez a kis expedició nem egy szigorú xalps szintű hike and fly túrának indult hanem egy vol bivak kalandnak. A különbség hogy hike and fly stilusban végrehajtott túrákon kizárólag gyalogolsz, és felmászól minden starthelyre, ezzel szemben a vol bivak túrákon sokszor használnak felszállitást a pilóták a starthelyekre. Az én célom a felfedezés volt és hogy a lehető legmesszebb jussak el a nagyjából két hetesre kitűzött időintervallum alatt ezért úgy terveztem hogy ha esetleg a nagyobb repülések azon múlnak hogy feljutok e időben egy starthelyere akkor használni fogok felszállitást.
Már két éve próbálkozok minden évben ezzel az útvonallal, amit alább majd részletezni is fogok, de mindkét próbálkozásnál az időjárás nagyon ellenem volt. Tavaly pl. 1 hét alatt 110km et gyalogoltam és kb 40km et repültem. nem volt a leg sikeresebb, de sok tapasztalatot gyűjthettem ezekkel a próbálkozásokkal, főleg azt tapasztaltam meg hogy melyek azok a völgyrendszerek ahová semmiképpen nem érdemes beindulni a riviéráról.
Egyébként a  siklóernyőzést valamikor az alpok szülte. Ez az a hely ahol az első siklóernyős repüléseket végrehajtották. Nekem is mint sok más pilótának ez a kedvenc terepem. Mivel mára már egyre könyebb felszerelések kerülnek a piacra igy lehetőség van bárkinek a hosszabb táborozó bivak repülésre, csak egy kis elszántság kell hozzá és nem árt ha már tapasztalatot szereztünk előtte a magashegyi repülésről.

A felszerelésről:

Az én felszerelésemben nagyjából igy néz ki, bár ez még a tavalyi setup, a beülőt és a sátrat meg a zsákot idén lecseréltem . Mindez pont befért egy 80literes szintén kikönnyitett hátizsákba. indulás előtt még az ottoni csomagolásnál azt is kipróbáltam hogy a beülőmbe is be tudok pakkintani minden cuccomat az ernyőn kivűl, nehogy kint derüljön ki a starthelyen felszállás előtt hogy valamit a starthelyen kell hagyni mert nem tudom bepakolni a beülőbe.

a legfontosabb dolgokat kiemelném:

Pehely kabát, terepfutó cipő, főzőcuccok és gázfőző legkisebb égőfejjel, vizeszsák, ultrakönnyű sátor 0.7kg, túrabot, melegitő fólia és elsősegyély dobozka, napelem(minimum 15wattos) nekem a 21wattos kiválóan működött, kulacs, Android telefon + külső akksi...
beülő skywalk range xalps2 1.5kg, ultrakönnyű mentőernyő kb 1kg, nova mentor 3 light ernyő 3.6kg.

A fizikai felszereléseken kivül a legfontosabb dolog az offline túra térkép volt. Olyan szoftvert kerestem amit könnyen használhatok tájékozodáshoz, és nem kell hozzá internetes kapcsolat. Sokmindent kipróbáltam, mindenféle offline alkalmazás, letöltött google térképek, egyik sem vált be, inkább a profi outdoor alkalmazások között válogattam és a LOCUS MAP lett a favorit ennek is a fizetős PRO változata, ami aszem 2000ft volt és hatalmas segitséget nyújtott minden egyes nap. Locus nélkül nem tudtam volna se tervezni se tájékozódni ha nincs internet kapcsolatom. el sem tudom képzelni mi lett volna nélküle. már előre feltöltöttem az eltervezett útvonal körüli összes, több ezer starthely adatait és kordinátáját képekkel kmz formátumban. ezek hatalmas segitséget nyújtottak.

Bár előre napokkal tervezni útvonalat egy ilyen túrán szinte lehetetlen de azért meg tudtam előre határozni hogy melyik az a vonal amit követni szeretnék. Idén is azt tartottam a legjobbnak ha kivárom a hires genovai anticiklont  és nizzától indulok el. Célnak a svájci osztrák határt jelöltem ki magamnak Chamonix érintésével. Valamiért nekem Chamonix az a varázslatos falucska ahol a mont blanc karnyújtásnyira magasodik, és ha tehetem ezt a helyet minden évben látnom kell.  Ezért ezt az egy pontot biztos érinteni akartam, a többit a véletlenre biztam. Ha elérem Chamonixot, onnan a tervem szerint tovább repülnök Fieschbe ahonnan már csak 150km légvonalban az osztrák határ. Tehát az alapterv Nizzából Gourdonba ,chamonix,és onnan tovább fiesch felé.


Össze is pakoltam mindent és megvettem a jegyet Nizzába ahová délután 4 re érkezett a gép. Az első starthelynek azért Gourdont neveztem ki, mert tavaly nagyon befürödtem monacóval, igaz ott sospelt terveztem útiránynak de az időjárás nem kedvezett 10 napig, igy feladtam kb 110km gyaloglás és 40km repülés után :) nagy tanulság volt hogy ezen a déli részen hová nem szabad semmiképpen beindulni. Az xalpson is amikor a montblanctól lefelé  monacó felé vették az irányt a srácok, sosem értettem miért kerülnek olyan nagyot nyugat felé. Azt láttam hogy szinte mindenki grenoble felé megy délnek, és lent a tengernél nizzától gyalogolnak vagy repülnek be monacó irányába ahelyett hogy nyil egyenesen tolnák a tenger felé.
Hát tavaly ezt megértettem, megtapasztaltam a bőrömön és a lábamon hogy milyen is az ha bekerülsz egy olyan völgyrendszerbe ahol 100kilóméteren keresztül nincs fel és leszálló lehetőség, csak szűk völgyek lenőtt erdők várnak folyókkal patakokkal és rengeteg vezetékkel és nulla leszállóval.  ez konkrétan a "nizza-isola" vonal volt. Bár merre toljátok csak erre ne menjetek. De igazából le volt szarva ez a tavalyi kudarc úgy ahogy van, mert csakis ösztönzőleg hatott rám. olyan jó volt bolyongani azokon a helyeken ahová amúgy sosem mentem volna. se gyalog, se autóval. :)
Idén azért reméltem hogy szerencsésebb leszek majd. Sőt tudtam.

0 nap, nizza- Gourdon leszálló

Gourdon kb 15km légvonalban a nizzai reptértől. A reptértől kibuszoztam a városból mert idegesitett a zaj és a tömeg, és megkezdtem túrámnak az első etapját, gyalog 12km es trekking fel Gourdon leszállóba ami kb 800méter szintet jelentett.
Szerintem a legjobb egy ilyen túrát gyaloglással kezdeni, ráhangolódsz, és szabadban ébredsz. Legyen akár ez egy tipp annak aki ilyesmire adja a fejét.
Na kora este meg is érkeztem a gourdoni leszállóba, gyönyörű idő fogadott, felállitottam a kis sátrat és mivel nem kaptam nizzában gázpalackot a főzőhöz (a repülőn nem hozhattam magammal) ezért tüzet raktam és megfőztem az első levest. Amúgy az egész túra alatt nem is használtam a főzőfejet, tűzrakással oldottam meg. Bár ezt egy kisedény bánja de ennyi belefért.
Éjjel a kipárolgás miatt kis ködfelhők keletkeztek és lerereszkedtek a sziklafalak alá, rá a fennsikra ahol táboroztam. Hát lehetne e ennél tökéletesebb egy szabadban eltöltött első este?
Sehol senki, egyedűl voltam a saját kis fennsikomon. Nagyon jó érzés volt igy inditani a túrát. Kaja után már nézegettem is a másnapi repülési tervet és kitűztem a következő völgyben található gréolieres városkát a másnapi elsődleges célnak. Kora este meg is érkeztem, gyönyörű fátyolfelhős völgy fogadott, felállitottam a kis sátrat és megfőztem az első levest. Nagyon jó érzés volt ismét itt lenni tervezni és átélni a táborozás feelingjét...

1 Nap: Felhőkkel viaskodás.

Jó alvással telt az éjszaka, ébredés után jó időre keltem. Bár zavart, hogy a tenger közelsége miatt itt sűrűn előforduló nagyon alacsony felhőalap fogadott. Ez nem a legszerencsésebb, van amikor 1500re is felmegy de most a statrhelyet súrolta az alap.
A starthely kb 1100on van tengerszint felett, a felhők viszont alig emelkedtek a starthely fölé, úgy sacc/kb 1200on lehetett az alap, ami később 1300 méteren maximalizálódott ami kevés. Hátra felé kell indulni a starhely mögé ami egy nagyobb összefüggő plató rendszer végig 900-1000méteren, tehát ez nem egy völgy, ezt átrepülni ilyen körülmények között nem lehetséges. a következő völgyrendszer ahol a napi célomat kitűztem kb 15 kilóméterre van, a  kis falu a neve gréolieres ami felett van egy jó kis starhely. onnan esély van elindulni st.andré felé. Egyébként Markus Gründhammer szülővárosa ez, a skyman néven elhiresült elvetemült tesztpilóta, bivakkirály, fotós, pilóta itt született.
Két és fél óra felhőkrúzolás után visszaszálltam és gyalog indultam neki a távnak. lehetetlen volt talaj plusz 200méteren 15kilómétert repülni. kellemes kis séta lett, délután 17 órakkor már a falucskában voltam és a hivatalos leszállóban dobtam fel a sátrat. Kajáltam és nézegettem a térképet. Megterveztem a másnapi starthely mászást és csicsika következett.
napi etap: 150perc táv nélküli repülés, 15km gyaloglás.

Az átgyaloglás trekkje:

2nap: Gréolieres- igazi völgy rájdolás, trúság érzés

Starthelyre mászás, kis eltévedés, starhelyen várakozás, elstartolás 2kor, majd kitekerés azonnal, és eső előtti rájdolás következettkb 15km en keresztűl kifele a völgyben. Ismét alacsonyan, kb 1300 méteres felhőalap, mindez leszálló nélküli völgyrendszerben. a vége mint minden repülésnek ennek is leszállás lett egy út feletti kis tisztéson, amit valaki vagy valami nekem teremtett oda, legalábbis az én mozimban ez szerepelt. Innen egy pár órás gyaloglás következett egy völgyrendszerrel odébb, oda ahonnan már ki lehet jutni a St.Andréhoz vezető nagyobb völgybe.
este 7 re értem ki a völgybe. innen kb 20km StAndre. Napi etap:15 km repülés, kb. 22kilóméter gyaloglás.

3nap St.andré és az ottragadás

Másnap reggel korai indulással megcéloztam st.Andrét.
St.Andreba érkezve igazi paragliding paradicsom fogadott. Megkerestem a leszállót. Rengetegen repültek.
Felkinálták a felszállitást de olyan jó paszban éreztem magam hogy nekimentem gyalog a hegynek, ami további 7 kilóméteres túrát és majdnem ezer méter szintet jelentett és plusz 3 óra gyaloglást de mindezt feleslegesen mert úgy bedurrant a szél mire felértem hogy a lesiklást sem vállaltam. akkor már senki nem volt a levegőben, csak 2 sárkány akik a starthely felett repkedtek meg egy kisöreg aki startra készült. Startolásnál megbillentette a szél és bekúródott a starthely alatti bokorba. szerencsére nem lett baja, segitettem visszahozni a gépet, összepakolt majd hálából levitt a leszállóba ahol sátrat dobtam, a megfőztem  2 kinai levest, majd befeküdtem a sátorba és ezernyi kibaszott szúnyog között kicsit csalódottan vártam a másnapot. éjjel forgolódás, majd tervezés és St. hilaire a következő célpont.

4nap: Cheval blanc, brutál turbó, Hermes kert, pálinka...

St.andréból start, kitekergetés és girhelés egészen a Cheval Blance-ig(ez volt a tavalyi xalps egyik fordulópontja)
mikor éppen hogy elértem volna a cheval oldalát egy nagy völgyátrepülés után, a beerősödő völgyszél nehezitete a siklást végül a hegy oldalába szálltam vissza. összepakkintottam és elindultam gyalog felfelé, néha nyakig érő gazban. mikor végre elértem a gerincet és találtam egy alkalmas felszálló helyet Bögölyök támadtak meg. gyorsan össze kasseroltam és vártam a startra. itt már gyanus volt hogy gerinc irányú néha élénk lökések jönnek de az ernyőt nem lehetett felemelni. már gondoltam hogy itt erős szél van és a LEE oldalon vagyok. De ittmaradni nem akartam ezért erőltettem. egy szerencsésebb pillanatban el is tudtam startolni és azonnal jött a bugi. Jól éreztem. itt már csak a biztonságos leszállásra törekedtem. Ahogy sűlyedtem rá a völgyre egyre szarabb volt a helyzet. Végűl egy kis tisztást néztem ki de a végső megközelitésnél turbó bevágott egy kis kertbe. az ernyő egyik fele fent akadt egy fa lombozatán de minden más rendben volt
az időjárási ablak még adott volt 2 napra azután nagyobb frontrendszer érkezik. igy egy két nagyobb repülést szem előtt tartva  úgy döntöttem csalok, buszra száltam és átutaztam st.hilairébe.kb 70km Napi etap: kb 29km gyalog

Cheval Blancra mászás visszaszállás után

5nap: St.Hialire - Annecy az első rendes táv.

Elöször vagyok ezen a helyen is. Az éjszakát a leszállóban sátorban töltöttem, volt kis kút is a leszálló mellett ahol lemosakdohattam. Másnap indultam is a kisvonathoz ami leginkább a Budavári siklóhoz hasonlit. A kisvasút bejáratánál van egy hires helyi sárkányos emlékhelye. Felmentem a starthelyre. Nagyon gyenge napnak indult, a helyi ász pilóta megsúgta hogy 14órától lesz jó ami be is jött. vártam tehát a startal, majd 14 órakor eltoltam 1 óra alatt kitekertem a legnagyobb sziklafal fölé úgy 36000körülre és indultam annecy felé.
Annecy előtt 12km el a nagyvölgy átrepülésnél rossz oldalra helyezkedtem, és a betörő északi szél turbójában leszoppantam a völgy bejáratához. de innen már nagyon közel volt a kiszemelt cél

6nap: Annecy - Chamonix céltáv teljesités völgykerülgetésekkel. boldogsághormonok túltengésével, Kinga Masztalerzel

A sátrat szokás szerint a leszállóba dobtam fel, este hogy ne zavarjon senkit és ne zavarjanak el. Reggel találkoztam freeair-os Győzőékkel akik felvittek a starthelyre. Aznap is gyengének indult  sokáig vártunk a starthelyen aztan olyan 14óra körül bekasseroltam és GO!  nagyon nehezen lehetett magasra menni, igy a sziklákon másztam felfelé, sokat küzdve de végül 3000méter fölé sikerült emelkedni és indultam is az első völgyátrpülésre. a mai cél Chamonix.
Életem egyik legszebb repülése volt ez.
Az utolsó völgyátrepülésnél rendesen vért izzadtam de csak sikerült betolni. A leszállóban Kinga Masztalerz pakolt mellettem...
Annyira meg voltam elégedve hogy kivettem egy szobát hogy végre zuhany és ágy közelébe kerüljek. Úgy éreztem Megérdemlem.
A repülésről annyit hogy 140km tracklog hossz és 60kilóméteres céltáv. a tracklog hossza mutatja mennyire kerülgetős girhelős nap volt ez.

7nap: Chamonix - Fiesch, majdnem...

Másnap kipihenten tisztán indultam a starthelyre Planpraz-ra. Este nézegettem a kiszemelt irányt és azt vettem észre hogy a chamonix pass után van egy katonai reptér a völgyben, a leszállás a közelébe sem lehetséges. Tehát úgy kell nekimenni hogy tuti átrepüljek kb 30km hosszan a mellette lévő nagy 3000es hegyek felett. szép idő volt, de mára irták a romlást. nem sokat szarakodtam.az első videón jól látszanak a körülmények, szinte azonnal 3400ra tekertem és indultam és a chamonix pass felé. hihetetlen repülés volt ez, a közepénél már készültem a menekülésre de ott volt a reptér a völgyben és vadaszgép is szált fel, meg helikopter forgalom is nagy volt, összeszorittt fogakkal fekete fellegek közt toltam tovább aztán valaho 90kilóméter táv megtétele után pontosan ahol elszükül a reptér tma-ja oda irányoztam be a végsiklást,veszélyesen nézett ki az ég, és készültem a völgyben uralkodó völgyszél bebikulására is, ezért nyil egyenesen a volgy felé vettem az irányt és szinte tolatva szálltam le egy nagyobb mezőre. kb 20km volt még fieschig, 95km et repülétem. a reptér zonáját nem sértettem... ez mekkora nap volt

8-9-10 nap Fiesch várakozással gleccsertúrával

8án még el lehetett volna vergődni valameddig de láttam hogy aznap offolták a repülést helikopteres munkálatok miatt úgyhogy berendezkedtem az egész hétvégére. Aztán megjött a szaridő. nagyon jól döntöttem St.andré után hogy elbuszozok St.hilairéig hiszen ha ezt nem tettem volna meg akkor az utóbbi napok kalandos repüléseiből biztosan kimaradtam volna. Jó barátom Ábel átjött hozzám zürishből és itt maradt a hétvégén. Túráztunk egy nagyot szombaton. Pár kép az Altesch gleccserről. kb 30km et gyalogoltunk.

11nap: Fiesch- Obervald és Furkapass, hágóátrepülés majd legközelebb. itt a vége

A furkapass. megismerkedtem helyi tandemesekkel akik sokat beszéltek nekem a furkapass átrepülélsről. már amennyit megértettem belőle,de ez cseppet sem egyszerű feladat és azt mondták hogy a mai napig nagy tiszteletnek örvend az aki áttolja ezt a hágót. hogy miért?
4 fő völgy találkozik, 3000feletti hegyrendszerek, gleccser és gleccserszél, a hágó 25km és nem nagyon lehet leszállni mert olyan erős a szél álltalában,és tele van vezetékkel alig van leszálló. Azt mondogatták a starthelyen hogy ha meg akarom próbálni akkor
early and High. korán és magasan
start után kitekertem és mentem be a havasok fölé. álltalában a völgy felett jobban tart de most a vitolák is hosszan siklottak a kis havas csúcsok felett igy én sem hagytam ki a látványt. bk 1.5 óra alatt elértem a furkapasst és nem mertem nekimenni mert nem éreztem ennyire biztosnak a meteot. igy is meg voltam elégedve az elmult napokkal, meghagyom 2020ra ezt a feladatot.
nagyon sokat adott az elmulkt két hét. aki teheti próbálja ki ezt a fajta repülést, amikor viszed a sátradat és csak úgy sodródsz pár napon keresztül. az ismeretlen felfedezésének élménye még mindig a legnagyobb feeling ebben a sportban
2020ban addig nem jövök haza még végig nem tolom nizza és szlovénia közti részt.

Találatok: 596

Levelező lista

E-mail:

Tandemrepülés kupon

Ne a tárgyakat, hanem az élményeket gyűjtsd! Siklóernyős Tandemkupon DVD melléklettel

részletek itt...

Intenzív kurzus

8 napból álló intenzív siklóernyős tanfolyam. Talán az egyik leghatásosabb képzési forma. 5 óra elmélet, és egy 8 napból álló alkalmas gyakorlás után juthatsz el a vizsgáig.

részletek itt...