Piz boé HKE and FLY

Mi is az a hike and fly? röviden: Vegyél egy ultrakönnyű siklóernyős felszerelést (esetünkben ez 3.5kg. kompletten), keress egy jó nagy hegyet, mássz fel rá és repülj le a teteéjőr siklóernyővel.

Ezen a dolomitoki kirándulason a marmolada mászás és onnan lerepülés lett betervezve, de rengeteg hó volt a hegyen, és nemrég kiszakadt a csúcs alatti gleccserből egy gellérthegynyi darab, ezért inkább más feladatot lett keresve... kis keresgélés után ott virított egy 5csillagos klettersteig a közelben...így lett az új cél a Piz Boé 3152méteres csúcsa, via ferratán fel, majd a csúcsról lerepülés.
11.30kor szépen motiváltan elindultam a parkolóból. Mondom csak lesz a tetején valami platz ahonnan el tudom tolni ernyővel és lerepülök... 2 órát másztam a törmelék lejtőn mire meglett a beszállás. Persze rossz helyen másztam a fal alá, ez a rész így a csúszós törmelékes és helyenkénti meredeksége miatt veszélyesebb volt mint maga a complett mászás a falban. Aztán valahogy csak meglett a beszállás. Jó combos via ferrata fogadott, az első fele C-D, jó kitett szakaszon. Volt egy repedésben mászás ahol csak úgy tudtam haladni hogy húztam a zsákot magam után, na mondom mi jöhet még... a kis Hátizsákomban(woodyvalley crest kifordítható siklóernyős beülő combo köszi Vikike) ott figyelet az új ozone ultralie 2.1kg-os ernyőm ami direkt ilyen feladatokra született, és ma remekül össze is házasodtunk, volt még egy kis víz meg rádió és csúcs csoki, nem akartam semmi felesleges súlyt cipelni, így is kábé 6kilót cipeltem fel a kb 800méteres szinten.maga a ferrata az nagyon ott volt, kezet nem kímélő 3 óra mászás után értem fel a csúcs alá, jól megizzasztott. Ami még jobban emel az élményem hogy rajtam kívűl senki nem mozgott a hegyen, csak pár hegyikecske kiváncsiskodott, és egy kismadár jött cimbizni a fal 3/4 - énél... a topra nem másztam fel, hanem a csúcs alatti törmeléklejtőn bekötöttem az ernyőt és hátszelben szó szerint kifutottam a falból...Start után 20percel a kocsimnál szálltam le. Jó kaland volt. 3ik napja alszom a buszban...

Tandemrepülés kupon

Ne a tárgyakat, hanem az élményeket gyűjtsd! Siklóernyős Tandemkupon ajándék videófelvétellel.

részletek itt...