Siklóernyős pilóták képzési szintjei

V. A siklóernyős pilóták képzési szintjei

Bővebben ...

Hogyan kössük be a siklóernyős fékzsinórt

Hogyan kösd be a fékzsinórt?

Terhelés után is bontható csomó képekkel bemutatva...

Bővebben ...

Siklóernyős zsinórok

- A zsinórzat fajtái:

Egy siklóernyős zsinór lehet burkolt vagy burkolatlan, a legelterjedtebb zsinórmagok az aramid/kevlár, dyneema, vagy technora. Van egy harmadik tipusú anyag a vectrán ami egy fiatalabb anyag, és csak néhány gyártó használja.

Bővebben ...

Bivak repülés Didier Favre

A bivak repülés az egyik legszebb és legérdekesebb módja a természettel való kapcsolat megélésének. Varázslatos érzés több száz kilométert megtenni egy motor nélküli szárnyal ami elfér egy hátizsákban. A pilóta gyakran teljesen ismeretlen területek felett átrepülve éli meg az ismeretlen felfedezésének élményét. Útvonalát a táj elrendezése és az aznapi szélirány határozza meg. Nem utolsó sorban a bivakrepülő pilótáknak érdemes olyan helyre leszállni és tábort verni ahonnan másnap könnyedén tovább repülhetnek.

Bővebben ...

Siklóernyős és sárkányrepülő távrepülő sport, verseny-, igazolási- és átigazolási szabályzat

I. A sportszabályzat célja A   hazai   környezetben   rendezett   siklóernyős   távrepülő   versenyek,   valamint   a   külföldi versenyeken szereplő magyar siklóernyős versenyzők sportteljesítményeinek előmozdítása, és hazai  értékelésének  egységesítése  annak  érdekében, hogy  ösztönözzük  a  magyar  siklóernyős versenyzőket az egyre jobb távrepülő teljesítmények elérésére.A siklóernyős távrepülés sportágában regisztrált pilóták igazolási  és átigazolási szabályainak meghatározása.

Bővebben ...

lk8000terrain

Terrain color schemes and shading inside LK8000

Bővebben ...

LK8000l beállítások

LK8000 fontosab beálítások

Bővebben ...

Siklóernyős A vizsga kérdések

Aerodinamika

1.         Mit tudsz az áramlásba helyezett szárnyprofil körüli áramlásokról és a siklóernyő kupolán ébredő erőkről egyenes vonalú egyenletes siklásban?

Bővebben ...

Siklóernyős B vizsga

Különleges repülési helyzetek By Kacsa

E tömör gyűjteményt a témával ismerkedőknek szántam. Sem ez, sem más leírás nem alkalmas a gyakorlatok önálló elsajátítására. Az egyes manővereket csak oktatóval, ellenőrzött körülmények között tanuld. A tapasztalatokat Simonics Péter és Tasi Gábor biztonságtechnikai táboraiban szereztem (víz fölött).

Bővebben ...

HHH reptérrend siklóernyősöknek

siklóernyősöknek és egyéb siklórepülőknek... letöltés itt...

Siklóernyős "A" vizsga kérdéssor

Siklóernyős “A” vizsga kérdéssor

Bővebben ...

Siklóernyőzés a Csobáncról

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI), mint természetvédelmi kezelő, és mint a Csobánc-hegy tetején lévő ingatlanok vagyonkezelője, a 2011. évben ismét lehetőséget biztosít a terület siklóernyős starthelyként való használatához. Ehhez kapcsolódóan néhány megjegyzést teszünk:

Bővebben ...

Életre halálra a viharfelhõ alatt!

Egy német siklóernyõs hölgy túlélte mikor egy vihar rendszer magába szopta, -40 fokkal, villámokkal, és jégesővel kényeztette, valamint beadta a 9947m magasságot. Ezzel rávert a Mount Everestre na meg a környék interkontinentális légifolyosóikban cirkáló Jumbójetekre :)

Bővebben ...

Leszállás a mountblance -on

2012 augusztus 19. A meteorológiai feltételek tökéletesek voltak aznap, és a terület legjobb pilótái tudták ezt. Felszálltak Plaine Joux (1400m)-ről, valamint Plan Praz Chamonix (2000m)-ről. A cél: arra használni a termikus aktivítás okozta emeléseket, hogy leszálljanak 4810méter magasan a Mont Blanc csúcsán.

Bővebben ...

Siklóernyős gyogyológia

A gyogyi egy meteorológiai jelenség, ami a nyári félév bizonyos estéin fordul elõ.  A természet ezzel a titkos ajándékkal a madarakon kívül csak egy beavatott, kicsiny embercsoportot, a siklóernyősöket tünteti ki. A gyogyi jelentős siklóernyős örömforrás, de ahhoz, hogy élvezhessük meg kell találnunk.

Bővebben ...

IPPI kártya

Az ippi kártya,egy nemzetközileg elfogadott minősítés,parapro1-től parapro 5 ig. Az anyakártyához egy úgynevezett RATING kiegészítő kártya tartozik, a kettő együtt érvényes.

Bővebben ...

Siklóernyő és a madarak

Természetes viselkedése a madaraknak (és a legtöbb vadon élő állatnak), hogy minden olyan hatás elől elmennek vagy elbújnak, melyet veszélyként értelmeznek. Ez lehet az ismeretlentől való félelem, vagy valamilyen ismerős hirtelen bekövetkező esemény, zaj.

Bővebben ...

DHV tábla

A dhv tábla
Az ernyők repülési alkalmasságát, biztonságosságát - amely lényegében stabilitási tulajdonságuk- gyártóktól független szervezetek is vizsgálják. Az egyik legelismertebb a DHV (Deutscher Hängegleiter Verband), amely egytől háromig osztályozza a siklóernyőket.

Bővebben ...

Siklóernyős tematika

Siklóernyős tematika A Szabad Repülők Szövetsége közös üzemeltetésében végzendő siklóernyős képzéshez.

 Hatálybalépés dátuma: 2006. január Készítette: Kerekes László   siklórepülő szakértő Elfogadom: Fejéregyházi László   PLH igazgatója

Bővebben ...

Siklóernyős "B" vizsga kérdések

( az "A" vizsga tételsorán túl)

Bővebben ...

További cikkeink...

Tandemrepülés kupon

Ne a tárgyakat, hanem az élményeket gyűjtsd! Siklóernyős Tandemkupon ajándék videófelvétellel.

részletek itt...