Leszállás a mountblance -on

2012 augusztus 19. A meteorológiai feltételek tökéletesek voltak aznap, és a terület legjobb pilótái tudták ezt. Felszálltak Plaine Joux (1400m)-ről, valamint Plan Praz Chamonix (2000m)-ről. A cél: arra használni a termikus aktivítás okozta emeléseket, hogy leszálljanak 4810méter magasan a Mont Blanc csúcsán.

   

13.52kor szálltak fel és másfél órával később leszálltak a Mont Blanc csúcsánál...
Tizenegy pilóta szállt le a csúcson, köztük egy tandempilóta a fizető utasával... Nem volt élénk az alapszél, és a termikek tökéletesek voltak - mondja Max Jeanpierre.
Az első alkalom amikor ez lehetséges volt 2003-ban, nyáron. Aznap Laurent Valber felszállt, és egy normális siklóernyős repülést tervezett. A termikek annyira erősek voltak, hogy 5000m -en találta magát.a csúcs ott volt lent 200 méterre... csak le kellett rá szállni. ez volt az első alkalom hogy siklóernyős pilóta landolt a mount blanc csúcsán.

Hat éven keresztül ezt a pillanatot vártunk. Ez varázslatos volt mondta Max.

A siklóernyős World Champion Caroline Brille szintén ott volt, az első nőként szállhatott le a csúcson.

pilóták:
Denis Vesin, Caroline Brille (első nő), Julien Serré, Denis Cortella, Max Jeanpierre, Christophe Fulchiron, Eric Roussel, Lionel Pouzadoux, Julien Irrili, Laurent Valbert et Olivier Laugero (tandemben első)

Tandemrepülés kupon

Ne a tárgyakat, hanem az élményeket gyűjtsd! Siklóernyős Tandemkupon ajándék videófelvétellel.

részletek itt...