Életre halálra a viharfelhõ alatt!

Egy német siklóernyõs hölgy túlélte mikor egy vihar rendszer magába szopta, -40 fokkal, villámokkal, és jégesővel kényeztette, valamint beadta a 9947m magasságot. Ezzel rávert a Mount Everestre na meg a környék interkontinentális légifolyosóikban cirkáló Jumbójetekre :)

 Ewa Wisnierska  túlélési esélye lottónyereményszerű -nyilatkozta Ausztrália egyik legtapasztaltabb paraglidere. Wisnierska állítja nem volt esélye a menekülésre. Az orvos szerint az ájulás mentette meg, a hidegben tulajdonképpen hibernáloóott, lelassult a szívverése, ezzel együtt a többi életfunkciója is. Manila közelében ugyanez a vihar egy kínai pasit rántott magával, neki már nem volt ilyen mákja, Zonghpinget 75Km-re a starthelytõl találták meg, villám csapott belé.

Ms Wisnierska variométere 20m/s (72Km/h) emelkedési sebességet mért, és 33m/s (118,8Km/h) sûlyedési sebességet regisztrált. A viharrendszer ereje felfoghatatlan mikor benne vagy, kontrollálatlanul repülsz mint egy falevél felfelé. -Egész idő alatt remegtem, az utolsó amire emlékszem hogy sötét volt , és villámokat hallottam magam körül nyilatkozta Ewa.
Grakulálok a rekordhoz!

Megjegyzés:elég érdekes hogy Maniláig eljutott ez a vihar mert az legalább 2000Km Ausztráliától, pl. a Nagy Vízválasztó hegység legészakibb, vagy a Kimberley-fensík (Nyugat Ausztralia) északi részétől, amiből  arra következtetek hogy egy gyorsan mozgó fronttal állunk szemben, már pedig ilyen sebességre a hidegfront képes, ne felejtsük ott most tombol a nyár. Biztos ígéretes távos nap volt. A hölgy több fagyási sérülést szenvedett, ujjai, lábujjai, füle , orra, ami ilyenkor csak belefér. De a következő futamon már újra repült.


Forrás: ABC ausztrál rádió riportja
Fordította:Herkner Zsolt as. Heki

Tandemrepülés kupon

Ne a tárgyakat, hanem az élményeket gyűjtsd! Siklóernyős Tandemkupon ajándék videófelvétellel.

részletek itt...