Birdman of the Karakoram

Szivinfarktusban elhunyt John Silvester
John egy igazi úttörő siklóernyős kalandpilóta volt, aki elsőként hajtott végre siklóernyős vol-bivak túrákat a Himalaya hegyei között olyan területeken ami addig siklóernyős szemmel teljesen ismeretlen volt az akkori pilóták előtt. Az eredetileg sikeres hegymászó, és eredményes siklóernyős versenypilóta úttörő szerepet játszott a siklóernyős vol-bivak műfaj megteremtésében. John volt az a pilóta aki először merészkedett a Himaláya magas hegyei között ismeretlen területekre, több napos expediciós repülések formályában. Első ilyen repülése 1997ben az Indiai Bir-ből startolva egy 500 km-es túra volt.

Ezt követően összeállt a hires filmrendezővel Alan Hughes-al és tandemben a Pakisztáni 8000 méteres csúcsok között egy legendás bivak túrát hajtottak végre teljesen ismeretlen területen egy 5600méteres hágó átrepülésével, és több 6000 méter feletti repüléssel. Ezt a kalandot mutatja be az egyik leghiresebb filmjük a Birdman of the Karakoram

Több sikeres filmet is készitettek köztük a Nepálból ugyancsak tandemmal végrehajtott tandem bivak túrájukról dokumentált dokufilmjük aminek a cime: Nowhere to the Middle of Nowhere.
https://xcmag.com/news/nowhere-to-the-middle-of-nowhere-re-released/

3 másik társával vállalkozásba is kezdtek Himalayan sky safari néven ahol vezetett vol bivak és túrarepüléseket szerveztek, ablakot nyitva igy a kalandvágyó de a Himlaáyai repülésben még kevésbé tapasztalt pilótáknak.


nyugodj békében

Tandemrepülés kupon

Ne a tárgyakat, hanem az élményeket gyűjtsd! Siklóernyős Tandemkupon ajándék videófelvétellel.

részletek itt...